Njuike váldosisdollui

Midtstallen

Midtstallen er et av lokalene i Dronning Sonja KunstStall. Her vises ulike utstillinger av kunst og gjenstander fra De kongelige samlinger.

Det settes skiftende utstillinger i Midtstallen, og det arrangeres tidvis spesielle eventer som foredrag, konserter og liknende.

Billetter og praktisk informasjon

Arrangementer og kulturtilbud

Vises nå: Kongelige fotografer

Fram til 15. desember 2024 kan du oppleve utstillingen Kongelige fotografer – øyeblikksbilder fra 1890 til 1990 i Dronning Sonja KunstStall. Kongefamilien er Norges mest fotograferte familie. Men hvilke bilder tar de selv, og hvilken rolle spiller disse fotografiene? ​    

Daværende Kronprins Harald og Prins Haakon i Jeppedalen i 1977. Foto: Dronning Sonja

Utstillingen viser Kongefamiliens egne fotografier fra Dronning Maud og Kong Haakon og helt opp til dagens Kongepar.​ De mange bildene i utstillingen viser endringer i landet vårt over tid, og hvordan små og store øyeblikk og nærhet til hendelser og personer blir bevart gjennom fotografier.​

Les om åpningen av utstillingen

Publikum vil se unike og personlige bilder som aldri tidligere har vært delt, som blant annet hjemkomsten fra krigen dokumentert av Kronprinsesse Märtha og Kong Olavs bilder fra hans mange reiser.

Utstillingen vil, i tillegg til Kongefamiliens egne bilder, også inkludere gjenstander knyttet til fotografiene.​ Ved å vise kameraer og utviklingen av fotomateriale vil utstillingen også ha en fotohistorisk dimensjon.

Tidligere utstillinger

Fram til og med søndag 14. januar 2023 kunne publikum oppleve utstillingen Slottets håndverk. Her fikk publikum et innblikk i stolte håndverkstradisjoner gjennom et utvalg gjenstander fra De kongelige samlinger og noen helt spesielle innlån.

Den første utstillingen i Dronning Sonja KunstStall åpnet 4. juli 2017. Her er utstillingene så langt:

Den kongelige stall

Den gamle stallbygningen er i seg selv verdt et besøk. Da Dronning Sonja KunstStall skulle etableres, ble Midtstallen der hestene en gang sto, restaurert og pusset opp. Lokalene framstår i dag slik den gjorde da Kong Haakon og Dronning Maud hadde sine hester her.

Hestenes gamle spiltau er fortsatt en del av interiøret, også etter omdannelsen til utstillingslokale. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff

Midtstallen var den første delen av Dronning Sonja KunstStall som ble restaurert. Den hadde sin offisielle åpning på Dronningens 80-årsdag, 4. juli 2017, og tok i mot sine første besøkende dagen etter. Denne delen av Slottet hadde ikke vært åpen for publikum tidligere. Ikke lenge etterpå ble også Selekammeret åpnet for besøk.

Les mer om Den kongelige stalls historie

Med åpningen av Dronning Sonja KunstStall startet en ny blomstringstid for den gamle stallen. Der hestene en gang sto i sine spiltau, kan publikum nå glede seg over kunst, håndverk og historie.

 

08.10.2024

Juogat dán artihkkala Twitteris ja Facebookas:

Juogat dán artihkkala Twitteris Juogat dán artihkkala Facebookas
Fáktadieđut

Bileahtat DáiddaStálljii

Bileahtaid oasttát Ticketmasteris. Muhtun unna oasáža bileahtain vuovdit DáiddaStáljas.

Bileahttahattit:

  • Rávisolbmot: 140,-
  • Studeanta: 70,-
  • Manát (6-17 jagi): 70,-

Vuollel 6 jahkásaš mánáide lea nuvttá sisabeassan
Doaibmahehtten olbmuid mielčuovvuide lea nuvttá sisabeassan

Dronnet Sonja DáiddaStállja. Govva: Nina Ilefeldt, Gonagaslaš hoavva
Fáktadieđut

Gavekort

Hva med å gi bort en opplevelse?

Det er mulig å kjøpe gavekort via Ticketmaster dersom du ønsker å gi bort en omvisning i sommersesongen på Slottet eller Oscarshall, eller et besøk til Dronning Sonja KunstStall. Du bestemmer selv beløpet i kortet og det finnes både fysiske og digitale utgaver.

Fáktadieđut

Nyhetsbrev fra De kongelige samlinger

Har du lyst til å få nyheter fra De kongelige samlinger på e-post? Da kan du registrere deg via pekeren nedenfor. Da får du 5-6 nyhetsbrev i året med tips om kommende omvisninger, utstillinger og arrangementer ved Det kongelige slott, Dronning Sonja KunstStall og Oscarshall.

Du kan når som helst avslutte abonnementet ditt. Du finner lenke for dette nederst i hvert nyhetsbrev. Der finner du også kontaktinformasjon om du har innspill eller behov for litt bistand.

 

Guoskevaš leaŋkkat